Veelgestelde vragen haartransplantatie

Houd ik littekens over aan de behandeling?
Nee. Er wordt bij de Natural Hair Implant – methode geen gebruik gemaakt van scalpels en er wordt niet gehecht. U houdt geen littekens over aan de behandeling.
Ik heb kroeshaar. Kan ik ook behandeld worden?
Een Natural Hair Implant – behandeling uitvoeren bij iemand met kroeshaar is lastiger, maar in veel gevallen wel mogelijk. Voor de zekerheid zal er in eerste instantie een proefstukje behandeld worden. Is dit succesvol, dan kan een paar dagen later de volledige behandeling worden uitgevoerd.
Kan ik na de behandeling nog een muts of petje dragen?
Jazeker, na verloop van tijd kunt u gewoon weer zonder problemen een muts, helm of ander hoofddeksel gaan dragen. Dit is echter pas toegestaan vanaf 4 weken na de behandeling.
Wat wordt de dichtheid van de nieuwe haren?
De gemiddelde dichtheid na een Natural Hair Implant – behandeling is circa 60 haren per cm². Dit komt zeer natuurgetrouw over.
Wat is mijn garantie?
Wij geven 18 maanden garantie op de behandeling. Binnen deze periode kunnen er kosteloze controles plaatsvinden.
Moet ik mijn hoofd kaalscheren voor de behandeling?
Het is het prettigst wanneer u dat wel doet, maar de behandeling is ook mogelijk zonder het hoofd vooraf te scheren. Voor grote behandelingen (bij mannen) is het wel raadzaam dat u geschoren wordt. Bij vrouwen zullen wij de stroken proberen zo onopvallend mogelijk weg te scheren. Dit maakt de behandeling bij uitstek ook geschikt voor vrouwen.
Hoe lang kan je niet werken?
Dat ligt erg aan de aard van uw werkzaamheden. In principe zou u de dag na de behandeling alweer aan het werk kunnen. Wanneer u niet wilt dat uw werkomgeving ziet dat u een haartransplantatie heeft ondergaan, dan kunt u het beste 10 dagen wachten voordat u weer gaat werken.
Vallen de getransplanteerde haren echt niet meer uit?
De getransplanteerde haren zijn genetisch voorbestemd om te blijven zitten en niet uit te vallen. Deze eigenschap van de haren blijft tijdens en na de behandeling ongewijzigd. Het enige dat verandert is de locatie van de haren. Ook op hun nieuwe plek zullen ze dus niet uit gaan vallen.
Doet de haartransplantatie zeer?
Nee. Er wordt een plaatselijke verdoving gebuikt en van de behandeling zelf voelt u vrijwel niets.
Hoe weet ik of ik geschikt ben voor de behandeling?
Uw persoonlijke situatie kan bekeken en besproken worden