Na de haarbehandeling

De nazorg na een haartransplantatie is erg belangrijk. Wij hebben u hier al uitgebreid over geinfomeerd maar zetten het nogmaals online.

Na een haartransplantatie

Eindelijk is het dan zo ver, je hebt de grote sprong gewaagd en hebt een haartransplantatie ondergaan. De behandeling is helemaal voorspoedig verlopen en je bent zo blij als een kind met de resultaten die je nu al kunt zien. Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat mag wel en wat zeker niet?

Eindelijk naar huis

De behandeling zit er op, je mag de kliniek verlaten en lekker naar huis. Het eerste aandachtspunt is het instappen in de auto. Let op: je hoofd is verdoofd waardoor het inschatten van de afstand naar de auto moeilijker is en je wilt natuurlijk niet nu al je hoofd stoten!

De eerste nacht

Nadat je thuis bent gekomen en die avond netjes op tijd het haar hebt in gespoten met de spray, ga je slapen. Maar hoe heb je het minste last van de angst om op de haartjes te gaan liggen? Leg een opgerolde handdoek in de nek en je zult heerlijk slapen.

De eerste 2 dagen na de behandeling

Op de eerste dag na de behandeling zal het onvangende en het donorgebied wat rood zijn en soms ook licht gezwollen en gevoelig. Dit is volledig normaal en trekt vanzelf weg. Eventueel kunt u het voorhoofd koelen, maar pas op dat u de nieuwe haren niet raakt. Zorg ervoor dat u de haren op de gezette tijden besproeit. Dit is zeer belangrijk!

Neem de voorgeschreven medicatie in volgens voorschrijft door de arts. Dag 2 verloopt eigenlijk hetzelfde als dag 1.
Vanaf nu is minder onderhoud nodig. De eerste week moet je regelmatig het hoofd sproeien met de hiervoor voorgeschreven vloeistof. E zullen korstjes op het donorgebied en het ontvangende gebied komen, deze zijn zeer klein en u mag hier in eerste instantie niet aan komen.

Na de eerste week

Na week één mag je de hoofdhuid wassen. Hierdoor komen de korstjes los en er zullen er ook haartjes afbreken. Maak je geen zorgen, deze zullen weer terug groeien. Vanaf nu is er een ander middel dat je gaat gebruiken, namelijk minoxidil. Dit is een middel wat ervoor zorgt dat de haren in de groeifase worden gezet en dus haren gaan produceren.

Wat duurt wachten lang

Vanaf nu is het een kwestie van tijd en goed smeren met minoxidil en afwachten hoelang het bij jou duurt voordat het volledige resultaat zichtbaar is. Dit duurt meestal tussen de 3 en 4 maanden maar in sommige gevallen is pas na 6 maanden het resultaat zichtbaar. Dus houd de moed erin die haren komen er echt!

Als je goed kijkt

Na een aantal weken zie je hele kleine bolletjes op je hoofd ontstaan. Dit is het moment waarop je al die tijd hebt gewacht: je nieuwe haren zijn zich een weg aan het banen naar buiten. Iedere dag zie je als je goed kijkt hele kleine haartjes groeien. De bolletjes zullen verdwijnen zodra de haren er doorheen zijn gekomen nu begint het haar echt te groeien en kun je gaan uitkijken naar je eerste kappers bezoek.