Haaruitval en kaalheid bij mannen: waarom en hoe en waar te behandelen?

Haar valt uit dat is een feit iedereen heeft dit en er vallen gemiddeld zo’n 70 tot 100 haren uit per dag maar bij veel mensen wordt dit na verloop van tijd meer en dan is er sprake van overmatig haarverlies of beginnende kaalheid. Overmatige haaruitval is een vervelend probleem voor hen die er mee worden geconfronteerd het lijd in veel gevallen tot onzekerheid en een verlaagd zelfbeeld maar wat kun je eraan doen en waar kun je dit laten doen?

Waarom valt haar uit ?

Haren gaan door een cyclus de haarcyclus deze bestaat uit drie fasen,de eerste stap in dit proces is de anagene fase ook wel groeifase genoemd deze fase duurt tussen de 2 en 6 jaar.
De tweede stap in de haarcyclus is de catagene fase dit is de overgangsfase deze duurt ongeveer 2 tot 3 weken en in deze fase bereid de haarwortel zich voor op het uitvallen van de haar.
De derde en laatste stap is de telogene fase in deze fase is er zeer weinig activiteit in het haarzakje en hierdoor valt uiteindelijk de haar uit deze fase duurt ongeveer 3 maanden van alle haren op je hoofd is ongeveer 11 tot 14% in deze fase.
Bij overmatige haaruitval is er veelal sprake van een genetische aanleg, er is dan sprake van alopecia androgenetica dit is een zeer veel voorkomende vorm van haarverlies en heeft te maken met een erfelijke gevoeligheid voor het mannelijke hormoon DHT (dihydrotestosteron)

Hoe en waar is dit te behandelen ?

Haarverlies is op verschillende manieren te bestrijden dit is in grote mate afhankelijk van de hoeveelheid haarverlies en de plaats van dit haarverlies heeft u mannelijke kaalheid waaronder wij de wijkende haargrens op de slapen en of een kalende kruin verstaan dan is er voor u nog een scala aan mogelijkheden om hier iets aan te doen .
Zo kunt u ervoor kiezen om de kalende gebieden te behandelen met minoxidil een middel dat ertoe in staat is om de haren in de groeifase terug te zetten en hiermee verloren gewaande haren terug kan laten groeien echter is het zo dat zodra u het gebruik staakt de herwonnen haren wederom uit zullen vallen.
Een meer permanente oplossing voor uw haarverlies is een Natural Hair Implant behandeling deze vorm van haartransplantatie is de meest geavanceerde techniek waarbij u geen littekens overhoud alleen een vollere bos haar veelal is één behandeling afdoende bij erg sterk haarverlies is eventueel een tweede behandeling nodig.U kunt voor deze beide oplossingen terecht bij Ons.