Haaruitval vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat haaruitval vrouwen ook een veel voorkomend probleem is. In sommige gevallen kan dit zelfs tot zeer heftige psychologische problemen leiden bij een vrouw. Een groot deel van de vrouwen die lastig hebben van haarverlies worden depressief. Het aantal haartransplantaties bij vrouwen is de laatste jaren ook sterk gestegen.

haaruitval-vrouwenOndanks dat haarverlies bij vrouwen niet zo vaak voorkomt als bij mannen is de impact van haarverlies bij vrouwen vaak vele malen groter dan bij mannen . Bij vrouwen is het meestal zo dat de oorspronkelijke haarlijn blijft bestaan maar dat het haar veel dunner word over de hele hoofdhuid . Er werd altijd gedacht dat dit komt door testosteron net als bij mannen maar de meeste vrouwen die last hebben van haarverlies hebben een normaal testosteron gehalte. Niet te min is haarverlies bij vrouwen een groter wordend probleem. Hoewel haarverlies bij vrouwen normaal gesproken boven de 50 begint of zelfs later, komt het nu ook steeds vaker voor op lagere leeftijden waarbij zelfs gevallen bekend zijn van meisjes van 15 of 16 jaar

Oorzaak haarverlies vrouwen

Het merendeel van de vrouwen geeft aan haaruitval als zeer storend te ervaren, erger nog dan vele andere cosmetische ingrepen. De directe oorzak van haaruitval vrouwen is helaas niet bekend. Bij een haarziekte is een haartransplantatie niet mogelijk, maar bij een erfelijkheid van kaal worden is dit zeker een oplossing. Bent u benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Maak dan een gratis en uiteraard vrijblijvende afspraak.

Behandel haaruitval vrouwen

Haaruitval vrouwen is in vele gevallen te verhelpen met een haartransplantatie. Natural Hair Implant biedt u een veilige haartransplantatie voor een betaalbare prijs. Onze haartransplantatie methode laat geen littekens achter en wordt uitsluitend uitgevoerd door een ervaren specialist. Na een haaruitval behandeling zal uw zelfbeeld weer een stuk positiever zijn.

Alopecia of toch niet
In het geval van androgene alopecia komt haarverlies bij vrouwen voor als resultaat van de hormonen, testosteron, androsteinedione, en dihydrotestosteron. Deze mannelijke hormonen komen normaal gesproken in kleine hoeveelheden voor in het vrouwelijk lichaam.
Maar volgens dermatologen is androgene alopecia niet de hoofdoorzaak van haarverlies bij vrouwen. Zij spreken liever van haaruitval volgens het vrouwelijke patroon of in plaats van alopecia zij voegen hieraan toe dat het vrouwelijke patroon diffuus is en zich verspreid over het gehele hoofd en ten alle tijden kan ontstaan. Er zijn ook andere gevallen waarbij hormonen haarverlies veroorzaken. Enkele voorbeelden zijn: zwangerschap, menopauze, de aanwezigheid van cysten, de anti conceptiepil met een hoge androgeen index, polycysteus ovarium syndroom maar ook schildklier aandoeningen, bloedarmoede, chronische ziekte en sommige medicijnen kunnen ook leiden tot haarverlies bij vrouwen.

Haartransplantatie vrouwen

Bent u opzoek naar een oplossing voor welke vorm van haaruitval vrouwen dan ook? Neem snel contact op voor een vrijblijvend en gratis haartransplantatie consult en maak een duidelijk behandelplan met onze haarspecialist om de mogelijkheden in te zien.