Haartransplantatie: is dat iets voor mij?

Het begint allemaal vrij onschuldig. Vaak ook al vroeg, soms al aan het einde van de puberteit. Je haargrens lijkt langzaam wat terug te lopen in de richting van je achterhoofd, je ziet dat er kleine inhammen ontstaan op de slapen en soms ook al op de kruin. In eerste instantie maak je jezelf geen zorgen want iedere man krijgt hier toch mee te maken? Maar helaas is de realiteit dat je waarschijnlijk genetische aanleg hebt tot haarverlies (Alopecia androgenetica).
Dit komt zowel van de kant van je vader als van je moeder. Vroeger werd gedacht dat de erfelijkheid van haaruitval enkel van de kant van de moeder zou komen, maar deze gedachte is inmiddels achterhaald.

Help, het wordt erger!

Nadat je hebt geconstateerd dat je inderdaad bovengemiddeld haar verliest, ga je er meer op letten en sommige mannen worden hier erg onzeker van. Doordat je er meer en meer op let zal je opvallen dat het haarverlies steeds ernstiger vormen gaat aannemen. De slapen worden echt kaal en ook in het gebied bovenop en achterop het hoofd zie je dat het haarverlies wint van de groei van de resterende haren. Dit is het moment dat je de strijd aan het verliezen bent: je wordt nu echt kalend.

De oplossing is simpel

Als je dan uiteindelijk de strijd met het haarverlies echt wilt aangaan, zijn er diverse oplossingen mogelijk. Het is mogelijk om beginnende en gevorderde haaruitval te bestrijden met diverse technieken zoals bijvoorbeeld het gebruiken van minoxidil of enkele andere soorten medicatie (het nadeel van sommige medicijnen is dat ze nogal wat bijwerkingen kunnen hebben.)

Wat echter een veel mooier resultaat geeft is een Natural Hair Implant – behandeling. Dit is de meest geavanceerde haartransplantatie techniek waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een scalpel of chirurgisch mes, maar er wordt voor het uithalen van de haren een speciale extractor gebruikt waarmee de volledige haarzakjes kunnen worden uitgehaald zonder deze te beschadigen.
Bij het implanteren is een hiervoor ontwikkelde implanter die zeer kleine gaatjes maakt en daarin gelijk de te transplanteren haar achter laat met een minimale litteken vorming.

Kan dat bij mij ook?

De kans dat u een geschikte kandidaat bent voor een haartransplantatie is vrij groot.
Uiteraard is het zo dat u bij Natural Hair Implant altijd eerst op een consult komt in de haartransplantatiekliniek. Hier zal onze haarspecialist met speciaal hiervoor ontworpen apparatuur bepaalt hoe erg de haaruitval is en hoeveel donorharen er beschikbaar zijn.
Met uw specifieke gegevens wordt er een behandelplan voor u gemaakt en in overleg met de specialist en de arts wordt dit uitgevoerd zodat de behaalde resultaten optimaal zijn. Voor een afspraak voor een consult kunt u altijd contact met onze kliniek opnemen.