Alles over haar opvullen

Zoals u misschien wel bekend is, zijn er naast haartransplantaties meer methoden om te werken aan haarverlies.
Één van de methoden waar u gebruik van kunt maken is het opvullen van het haar. Met het opvullen van het haar bedoelen we dat er met behulp van echte haren een haarwerk of haarstuk gemaakt wordt dat in het eigen haar wordt verwerkt.
Wanneer u last heeft van dun of dunner wordend haar en vooral voller haar wenst, dan kunt u kiezen voor een volumebehandeling met speciaal daarvoor ontworpen haarwerken.

Hoe werkt dat dan?

Er zijn een aantal verschillende soorten haarwerken waarbij onder andere de bevestigingsmethode verschilt, maar u kunt ook kiezen tussen natuurlijk haar of synthetisch haar.
Eerst gaat u op consult bij een specialist. Deze analyseert het haar en kijkt vooral naar de dikte, dichtheid en structuur, en of u al dan niet krullende haren heeft. Aan de hand van de gegevens die deze analyse oplevert, maken de specialisten voor u een passend haarwerk of haarstuk. Het werken aan uw haarstuk kost een hoop tijd, het is namelijk altijd handwerk en er wordt gewerkt met echt haar. Na enkele weken geduld is het haarwerk klaar. U maakt een afspraak om het haarstuk te laten plaatsen. De haarwerk-specialist plaatst een grofmazig net met écht haar over uw eigen haar en zet deze vast.. Dan wordt uw eigen haar door het net heen getrokken zodat het samen met het haarwerk gelijkmatig wordt verdeeld. Als het haarstuk eenmaal op zijn plek is aangebracht, kan dit gewoon worden geknipt en gekapt. U hoeft geen rekening te houden met het haar van het haarstuk. Omdat het van echt haar is gemaakt kunt u het bijvoorbeeld gewoon verven zonder enig probleem. Het resultaat van de opvulling is een prachtige volle bos haar die haast niet van echt haar onderscheiden kan worden.

Wat zijn de nadelen van haar opvullen?

Helaas zitten er aan haar opvullen ook nadelen. Zo moet u iedere zoveel maanden terug naar uw haar opvul specialist om het haar weer bij te werken en ervoor te zorgen dat het haarstuk de zelfde eigenschappen houd en netjes op de plek blijft zitten. Dit kost u uiteraard tijd en geld. De levensduur van een haarstuk of haarwerk is maximaal een jaar of drie, dan moet u het hele haarwerk vervangen. Een haarwerk wordt bevestigd op het hoofd met medicinale lijm of speciale medische tape. Het Kan zijn dat als u het haar langer en naar achter wilt dragen kan het haarwerk meer zichtbaar is met toch weer die onzekerheid als gevolg.